Lærling hos Tess Vest

Hege er lærling i kontor- og administrasjonsfaget hos Tess Vest.

IMG 2759

Hege forteller at overgangen fra skole til lære har vert veldig grei. Har arbeidet fra hun var 15 år og lært mye om arbeidslivet ved å jobbe deltid i skobutikk og som vaskehjelp.

Den største forskjellen på skole og arbeidsliv/lære er at en blir sett på og behandlet som voksen. Det forventes at en etter hvert klarer å jobbe selvstendig og tar ansvar for arbeidsoppgavene. Det at kollegene er avhengig av at jeg kommer på jobb er motiverende. Det betyr at det er viktig at jeg gjør min del av jobben slik at de andre kan få gjøre sin. Det blir en slags «dominoeffekt»

Læretiden har vært veldig fin og tiden har gått fort. Jeg har kost meg, og fått innblikk i mange ulike arbeidsoppgaver.

Den beste erfaringen fra læretiden er at jeg har lært meg gode arbeidsrutiner, og fått mye kunnskap innenfor ulike hovedområdene i faget, som for eksempel innkjøp og regnskap. Har funnet ut at regnskap er noe jeg like å holde på med.

Jeg valgte kontor- og administrasjonsfaget fordi jeg synes økonomi og det å administrere er spennende og kjekt. Liker godt varierte arbeidsoppgaver og det får en i dette faget som er delt inn i hovedområdene kontorservice, IKT og økonomi.

Daglige arbeidsoppgaver kan være godkjenning av fakturaer, svare på henvendelser i resepsjonen, svare på felles e-poster, innkjøp, stelle i stand møter og kundebehandling.

En egenskap som er nødvendig å ha i dette faget er å være løsningsorientert, klare å se hva som må gjøres, så ta initiativ og få jobben gjort. Det hjelper godt å være smilende, imøtekommende og sosial.  Det er et serviceinnstilt yrke så det å våge å snakke og spørre om ting er avgjørende. Å kunne samarbeide på tvers av avdelinger er også en god egenskap som blir satt pris på.

Hege tenker å fortsette å jobbe innen service/ kontor etter at hun har fått fagbrev sommeren 2020. Planen er å jobbe og kanskje kombinere med videre nettstudier. Medisinsekretær kan være et alternativ. Ønsket er å få en fast jobb hvor hun er trygg og trives.

Hege bor i leilighet for seg selv, og har planer om å flytte sammen med kjæresten om noen måneder. Hun synes det har vært helt fantastisk å få lønn i læretiden og det har bidratt til å kunne bli mer økonomisk selvstendig. Så hvis det blir studier videre kvier hun seg for å ta studielån. Da er det fint at det finnes mange modulbaserte løsninger som kan kombineres med jobb.

Hege vil absolutt anbefale andre å ta fagbrev i kontor- og administrasjonsfaget, og for henne har det vært en svært god start på videre karrière.

IMG 2756