Kategorier
Uncategorized @no

Hvordan skrive en god læreplass søknad?

En søknad forteller noe om hvem du er. At du klarer å få sendt inn nødvendige vedlegg og har et ryddig oppsett gjør at vi som mottar søknaden får et godt førsteinntrykk. Bruk gjerne retteprogram, og husk stor og liten bokstav.

Vær motivert og tilgjengelig, spesielt i perioden fra du søker og til du har fått deg læreplass!  Hvis du ikke sjekker E-posten din er det dumt å skrive at du kan kontaktes på E-post. Husk at inntrykket du gir i telefonsamtale også er viktig, og kanskje med på å avgjøre at akkurat du blir valgt.

Det er viktig at du får frem motivasjon din for å jobbe med det faget du søker. Hvorfor skal akkurat du få en læreplass fremfor andre gode søkere?

Arbeidsgivere ønsker motiverte lærlinger (og ansatte) som er oppriktig interessert i jobben. Beskriv motivasjonen din på en gjennomtenkt og ærlig måte, slik at akkurat din søknad skiller seg ut. På denne måten skjønner arbeidsgiver at du er både motivert og interessert i faget du søker.

Skriv også litt om hvilke erfaringer du har, for eksempel deltidsjobber, hva du gjorde i YFF, arbeidsoppgaver hjemme, barnevakt, kaptein på håndballaget, elevrådet eller medlem i en organisasjon for å nevne noe.

Få frem hva du har lært av dette, og hvordan tenker at det kan være til nytte når du skal være lærling?

Husk at alle erfaringer er nyttige erfaringer!

Arbeidsgiver er interessert i hvordan du er som person, hvordan du liker å jobbe, hvilke styrker du har og hva du kan bli bedre på. Alt dette er personlige egenskaper du kan bli bedt om å beskrive på et eventuelt intervju. Tenk gjennom hvilken rolle du gjerne har i en gruppe, er du en som motiverer andre, en som liker å ha orden og struktur, er du den som får de andre til å le? Andre stikkord for personlige egenskaper kan være selvsikker, lyttende, rolig, sta, spørrende, eventyrlysten, snill, forsiktig, nøyaktig, utadvendt, positiv osv...

Få med når kan du starte, hvordan du kan kontaktes, informer om navn og telefon nr. på referanse(r), og sjekk ut at det er i orden at vedkommende kan/vil være referanse.

Her er forslag til CV som du kan laste ned og gjøre til din.

Spør gjerne rådgiver / lærer på skolen eller andre du kjenner om de kan lese igjennom søknaden og komme med innspill.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *